OctaFX mengumumkan penjenamaan semula visual, mengguna pakai sistem reka bentuk yang diinspirasikan oleh angkasa

KUALA LUMPUR, July 27, 2022 – (ACN Newswire) – 11 tahun menyediakan perkhidmatan pembrokeran menandakan pencapaian penting buat OctaFX. Buat kali pertama, broker ini memutuskan untuk melakukan penjenamaan semula visual.

Lebih daripada sedekad, OctaFX telah berjaya meraih pelbagai pencapaian. Hari ini, pelanggan dari lebih 150 negara telah membuka lebih daripada 12 juta akaun dagangan dengan broker ini. Untuk menjadi lebih dekat dengan pelanggannya, OctaFX memutuskan untuk berwajah baru yang lebih menarik: dengan warna yang lebih cantik, elemen yang diinspirasikan oleh angkasa dan logo baru.

Konsepnya

Konsep utama di sebalik penjenamaan semula ini mencerminkan misi broker: OctaFX wujud untuk memastikan semua orang boleh mencapai matlamat pelaburan mereka.

‘Kami menggambarkan matlamat sebagai bintang-bintang dalam alam semesta kewangan yang meluas. Setiap satu daripadanya mewakili gabungan unik keperluan dan kemahuan orang tertentu. Perjalanan ke arah matlamat pelaburan tidak sentiasa mudah–terdapat banyak halangan yang perlu dihadapi. Untuk mengatasinya, trader memerlukan satu set instrumen analitikal dan kewangan yang optimum, serta rakan niaga yang boleh dipercayai. Kami di sini untuk memberikan mereka dengan segala-galanya yang diperlukan untuk membuat keputusan dagangan yang berkesan dan mencapai matlamat pelaburan mereka. Semua elemen sistem reka bentuk baru kami menyampaikan mesej ini dalam cara yang mudah dan bergambar,’ ulas pejabat media OctaFX.

Logo

Dua orbit yang membentuk logo baru OctaFX mencerminkan sokongan menyeluruh yang diberikannya kepada trader dalam perjalanan ke arah mencapai matlamat mereka. Orbit bersilang antara satu sama lain untuk mencipta perkataan ‘fx’ yang menyerlahkan bahagian penting dalam nama syarikat.

Elemen

Elemen yang membentuk identiti visual baru ini semuanya dibina berdasarkan daya dan objek berorientasikan pusat, seperti orbit dan sinaran, yang mencerminkan tumpuan berterusan broker terhadap matlamat pelaburan pelanggannya.

Warna

Palet warna biru pekat dan oren pekat memberikan kemeriahan kepada reka bentuk jenama baru ini, menekankan kepada keyakinan, dinamisme dan kesediaan untuk berubah.

Transformasi

Dunia kewangan berubah dengan sangat pantas. Cabaran baru muncul setiap hari, dan OctaFX bersedia untuk berkembang dan berubah mengikut arus perubahan ini, semuanya demi memenuhi dan menjangkaui jangkaan pelanggannya. Penjenamaan baru dicipta untuk menyatakannya.

Sekitar OktaFX

OctaFX merupakan sebuah broker global yang menyediakan perkhidmatan dagangan dalam talian di seluruh dunia sejak 2011. Ia menawarkan segala-galanya yang diperlukan oleh seseorang untuk mencapai matlamat pelaburan mereka, menyediakan syarat terbaik yang telah digunakan oleh pelanggan dari lebih 150 negara di seluruh dunia.
Syarikat ini terlibat dalam rangkaian komprehensif inisiatif kebajikan dan kemanusiaan, termasuk penambahbaikan infrastruktur pendidikan, projek bantuan notis pendek, menyokong komuniti setempat dan perusahaan kecil dan sederhana. Selain itu, OctaFX juga telah memenangi lebih daripada 45 anugerah sejak penubuhannya, termasuk anugerah ‘Broker Forex Terbaik Asia’ 2021 daripada Global Banking & Finance Review dan anugerah ‘Broker ECN Terbaik’ 2021 oleh World Finance. www.octafx.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s